İlk Mezunlarımızı Verdik!

Tam 4 yıl önce, 2014 yılında öğretim hayatında başlayan Çankaya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü ilk mezunlarını verdi! Gösterdikleri başarı sayesinde erken mezun olma şansını yakalayan bu dört arkadaşımız, bir ekol olarak devam edeceğine inandığımız bölümümüzün ilk mezunları oldu. Onlarla mezuniyet töreninde konuştuk, heyecanlarını paylaştık.

Berfin Saç: Dört yıllık yoğun bir maratonun ardından bu yıl lisanstan mezun oldum. İkinci sınıfta ve üçüncü sınıfta bölümde yarı-zamanlı olarak öğrenci asistanlık yapma şansım oldu. Kesinlikle benim için unutulamayacak bir deneyimdi. Mezun olmadan TAI’de Tasarım Mühendisi olarak çalışmaya başladım ve halen burada çalışıyorum. Dört yılda gerek hocalarımla, gerek arkadaşlarımla çok şey paylaştık, hepsi hayatımda iz bırakan kişiler oldu onları tanıdığım için çok mutluyum. Önümüzdeki yıl itibariyle yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. Hem çalıştığım alana hem de kendi ilgi alanıma uygun bir konuda çalışmalarımı sürdüreceğim.

Elif Büşra Özbek: Bölümümüzün ilk mezunlarındanım. Saygıdeğer ve sevgi dolu hocalarımız ve eğitim programımız sayesinde ben ve arkadaşlarım mühendis bakış açısına, ekip ruhuna, sosyal sorumluluk bilincine ve analitik düşünme becerisine sahip olduk. Henüz mezun olmamışken hocalarımın tavsiyeleri hep bana yeni kapılar açtı ve öğrenciyken iş hayatına hazır olduğumu hissettim.  Şu anda gömülü sistemler ve donanım alanında bir iş buldum ve çalışmaya başladım. Bu alanda uzmanlaşmayı düşünüyorum. İş hayatında farkettim ki, okulum ve bölümüm sayesinde almış olduğum eğitim, hayatımın her alanına farklı değerler katıyor. Bu sebeple doğru bir tercihte bulunmuş olmamın mutluluğunu yaşıyorum.

Işılay Yıldız: Çankaya Üniversitesini ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü, sunduğu laboratuvar imkanları, kesilmeyen aksine başarıyı ödüllendiren burs olanakları ve her semte servis ile ulaşım kolaylığı sağlaması sebeplerinden seçmiştim.  Bölümümüzün bu sene verdiği sayılı mezunlardan biriyim. Lisans eğitimim, üniversitemizin yabancı dilde verdiği nitelikli eğitimle hayatımı her anlamda daha bilinçli bir yola çeken, zorlu ama tamamladığımda ise her şeye değen bir yolculuktu. İlgili, sabırlı ve her zaman çözümü bize buldurmak adına dirençli bir kararlılığa sahip saygıdeğer öğretim üyelerimizin desteklerini bölüme başladığım ilk günden, mezuniyet akşamına kadar yürekten hissettim. Herhangi bir durumda yardıma ihtiyaç duyarsam sevgili hocalarımızın yetişeceğini bilmenin güveni yeni mezun hayatımda da bana cesaret veriyor, bundan sonrasında da bir ellerinin omuzlarımda olduğunu biliyorum. Üniversite hayatına yeni adım atacak genç arkadaşlarıma da böyle güzel duygularla dolu bir eğitim hayatı dilerim.

Berkan Çavuş: Bölümün 2018 yılında verdiği ilk mezunlardanım. Bölüme başlanırken Elektrik-Elektronik mühendislerinin çalışma alanlarının bilinmesinde fayda var diye düşünüyorum. Bu alanları savunma sanayi, yazılım, elektrik, sinyal ve kontrol olarak sıralayabiliriz. Ayrıca seri üretim yapan fabrikalarda da elektrik elektronik mühendislerinin yeri vardır. Bölümümüz ise her geçen gün daha da büyüyerek kendi olanaklarını arttırmakta ve akademik alanlarını da geliştirmektedir. Eğer Elektrik-Elektronik mühendisliğini seçerseniz Çankaya Üniversitesinin mutlaka seçenekleriniz arasında yer alması gerektiğini söyleyebilirim.
Buradasınız: Home Slider İlk Mezunlarımızı Verdik!